BERMBORDJES

Je berm opfleuren?

Wij helpen graag een handje!

Wist je dat je niet alleen je tuin maar ook de berm voor je deur deels kan laten verruigen? Deze berm is openbaar terrein – de stad/gemeente staat in voor het onderhoud –, maar het staat je natuurlijk vrij om jouw stukje berm een fleurige natuurboost te geven.

Wat kan jij doen voor een berm vol biodiversiteit?

  • Maai één netheidsstrook naast de rijbaan en laat de rest van het gras groeien. Het zal niet lang duren voor de eerste wilde bloemen komen piepen.
  • Stapje verder?  Stop in het najaar een bonte mengeling biologische bloembollen in de grond en bezorg de bijtjes al vroeg in het jaar een heerlijk buffet!

Laat iedereen weten dat jij een trotse bermbooster bent met onze toffe bermbordjes. Zo weten de mensen van de bermbeheerdienst dat ze jouw stukje niet hoeven te maaien, en wie weet inspireer je er ook andere inwoners mee!

Vraag hier je 2 gratis bermbordjes aan en haal ze op bij het administratief centrum van jouw stad of gemeente, of bij jouw plaatselijke bibliotheek.
Registreer jouw m2 bijenbuffet zeker op www.byebyegazon.be zodat jullie straks met trots kunnen zeggen hoeveel m2 jullie in jullie stad of gemeente hebben laten groeien én maak zo kans op een leuke prijs!

WIN – WIN – WIN

Vraag hier je bermbordjes aan, registreer op deze website jouw vierkante meters en maak kans op een cadeaupakket.  Een verse pot honing van de lokale imker, een insectenhotel en indien gewenst een bezoek aan de imker!

Doe het vandaag nog, zo dekken we samen een gigantisch bijenbuffet!

Aanvraag bermbordjes

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)