Wie is wie?

Over ons

ELS BEECKX

Zaakvoerder van Conectar en bevlogen campagnemanager van #LaatZeLiggen en #ByeByeGazon. Els heeft een achtergrond in het onderwijs en een diepgewortelde passie voor milieu-, klimaat- en natuureducatie.
‘Als moeder van twee tieners is het mijn grootste droom en bekommernis om deze prachtige planeet leefbaar achter te laten voor de komende generaties. Daarom draag ik graag mijn steentje bij aan een toekomst waarin het heerlijk vertoeven is. Ik heb één helder doel: zo veel mogelijk mensen inspireren om onze natuur haar weelderige zelf te laten zijn in alle beschikbare ruimtes, zowel openbaar als privé.’

DIETER COPPENS

Tv-maker, grafisch vormgever van opleiding en natuurlover vanaf zijn geboorte. In gelauwerde tv-programma’s Down The Road, Restaurant Misverstand, Copy Beest en Animalitis kwam zijn liefde voor mens en natuur al bovendrijven. Bovendien plantte hij zelf een bos aan en is hij volleerd natuurgids.
‘Als klein manneke was ik al gek op de natuur, het bos, en alles wat erin leeft, fladdert, springt en rondvliegt. Als vader van drie kinderen ben ik echter bezorgd om de toekomst van de aarde. Het wordt hoog tijd om de natuur een handje te helpen – daarom ben ik ook overtuigd ambassadeur en uithangbord van deze broodnodige campagnes. Hopelijk kunnen we elk jaar nog meer mensen en gemeentes bereiken om mee te doen, net zo lang tot we onszelf overbodig maken!’

RUT MISSELYN

Communiceren, plannen en ondersteunen – dat is de superkracht van Rut. Met hopen ervaring in productiehuizen, als management assistant en moeder van drie kinderen, is ze het gewend om heel wat ballen tegelijk in de lucht te houden.
‘Ik werk met veel plezier voor #ByeByeGazon en #LaatZeLiggen. Het zijn ook thema’s die me raken en waar we thuis veel over praten en nadenken. Samen nadenken over het verloop van de campagnes, toekomstplannen maken en die dan in een toegankelijke, laagdrempelige vorm gieten... Een fijne uitdaging!’

LOUIS DE JAEGER

Louis is de founding father van onze campagne (destijds nog ByeByeGrass). Hij is landschapsarchitect bij Commensalist, auteur, tv- en filmmaker en de co-founder van Food Forest Institute en Eat More Trees.
Voortdurend op zoek naar oplossingen heeft hij een passie voor duurzaam ondernemen ontdekt. Hij verdiepte zich onder andere in natuurlijke landbouw, landschapsontwerp, hernieuwbaar bouwen, en transport.
Zijn grootste passie is om positieve verandering in gang te zetten en de juiste mensen te verzamelen om een gezamenlijke visie te realiseren.
louisdj.com

JIJ?

Iedereen die denkt dat hij te klein is om een verschil te maken, heeft vast nog nooit met een mug in de kamer geslapen. Dat is een quote van Ghandi, en we vinden hem geweldig! Jij kan immers ook een rol spelen in dit natuurverhaal – of je nu een klein balkon of grote tuin hebt, groenarbeider, milieu- en duurzaamheidsambtenaar, burgemeester, schepen, schooldirecteur, leerkracht of ouder bent...
Wil je meer informatie over hoe je ons kan helpen? Contacteer Els of pluis deze website helemaal uit en laat je inspireren.