Zandhoven zet 10 deelnemers van Bye Bye Gazon in de bloemetjes met bijenhotel en pot honing

21 juli 2022

Verschenen in vrt nws op 14 juli 2022

Samen met negen andere inwoners wordt Myriam Moelants vandaag geëerd voor haar deelname aan het project Bye Bye gazon. Dat project organiseerde Zandhoven samen met vijf andere gemeenten uit de Voorkempen om het klimaat en het milieu vooruit te helpen. De gemeenten riepen hun bewoners op om de hele maand mei hun gras te laten groeien. 

Om biodiversiteit en klimaatbestendigheid te verbeteren riepen Zandhoven, Zoersel, Brecht, Malle, Ranst en Schilde op om een maand lang de gazon, bloemen, bomen en struiken te laten groeien. In Zandhoven wisten de gemeente en inwoners samen 12.825 m² te laten verruigen. Hoewel de gemeente zo slechts de vijfde grootste oppervlakte wist bijeen te krijgen, wil ze haar inwoners nu bedanken voor hun inzet.  

Tien van hen zijn vandaag beloond met een bijenhotel en een pot honing. Onder hen ook Myriam Moelants. "Wij hadden vorig jaar al een klein stukje laten staan. Nu hebben we de hele tuin gewoon laten groeien. Ik vind het zelf heerlijk. Nietsdoen en je krijgt er zoveel voor terug. We hebben tijd en geld bespaard, maar tegelijk zijn er nu nieuwe gras- en bloemsoorten bijgekomen in onze tuin. Maar vooral ook  heel veel insecten en vlinders. Mijn persoonlijke favoriet is de wilde klaproos."  

Lees ook: