Malle

​Kijk wat Malle al heeft bereikt!

5,046
m² gazon verruigd
0,79
keer de grootte van een voetbalveld verruigd
504600
insecten een woonplaats gegeven

Yes! Ik doe mee!

Je berm opfleuren? Wij helpen graag een handje!

  • Check of je in jouw deelnemende stad of gemeente het beheer van je berm in eigen handen mag nemen en er 2 bijenbordjes mag plaatsen.
    • Maai met regelmaat één netheidsstrook naast de rijbaan en laat de rest van het gras groeien. Het zal niet lang duren voor de eerste wilde bloemen komen piepen. Maai 2 of 3x per seizoen en check het maaischema om te weten wanneer. Voer je maaisel telkens af!
    • Stapje verder?  Stop in het najaar een bonte mengeling biologische bloembollen in de grond en bezorg de bijtjes al vroeg in het jaar een heerlijk buffet!
    Laat iedereen weten dat jij een trotse bermbooster bent met onze toffe bijenbordjes. Zo weten de mensen van de bermbeheerdienst dat ze jouw stukje niet hoeven te maaien, en wie weet inspireer je er ook andere inwoners mee! Haal je 2 gratis bijenbordjes op bij het administratief centrum van jouw stad of gemeente, of bij jouw plaatselijke bibliotheek. Registreer jouw m2 bijenbuffet elk jaar opnieuw op www.byebyegazon.be zodat jullie straks met trots kunnen zeggen hoeveel m2 jullie in jullie stad of gemeente hebben laten groeien én maak zo kans op een leuke prijs!  Geeft jouw stad of gemeente het beheer van de bermen niet graag uit handen?  Dan zorgt zij waarschijnlijk al voor de biodiversiteit door aan ecologisch maaibeheer te doen. Niet getreurd: haal 1 bijenbordje op en plaats het in je voortuin!
Aanvraag bermbordjes

De drijvende kracht van Malle!!