Karel komt helemaal uit Groningen om boek te laten signeren door Dieter Coppens

20 oktober 2023

Verschenen in Het Nieuwsblad op 15 oktober 2023

ZOERSEL - In de boomgaard van het Bezoekerscentrum Zoerselbos vond zondag de boekvoorstelling van Boslof plaats. Het nieuwe boek van Dieter Coppens schetst de natuur in het Zoerselbos doorheen de vier seizoenen. Karel Willemse (25) is een echte fan. Hij kwam helemaal vanuit het Nederlandse Groningen om een boek te kopen en te laten signeren door Dieter Coppens.

De voorstelling van Boslof (Standaard Uitgeverij) vond niet toevallig plaats op de slotdag van de Week van het Bos. Aan het Bezoekerscentrum Zoerselbos vertrok om de tien minuten een korte gegidste wandeling in samenwerking met de Vrienden van het Zoerselbos. Ruim honderd mensen woonden de boekvoorstelling bij, maar het aantal wandelaars lag nog veel hoger. Er waren 200 mensen ingeschreven voor de wandelingen, maar er sloten nog veel mensen ter plekke aan. Velen van hen schoven nadien aan in de boomgaard waar Dieter Coppens zijn boek signeerde en met iedereen een praatje sloeg.

Karel Willemse (25) was met zijn ouders helemaal vanuit Groningen afgezakt. “Op de Nederlandse televisie wordt Down the Road ook uitgezonden, altijd wel met enige vertraging”, vertelt Karel. “Ik kijk graag naar de Vlaamse televisieprogramma’s. Reizen Waes met Tom Waes vind ik ook goed.”

Karel en zijn ouders deden eerst mee aan de gegidste wandeling. Zonder het te weten hielp Karel de moeder van Dieter over een bruggetje. Achteraf trok moeder Coppens voor Karel een foto van haar zoon met zijn grootste fan, die hem herkende van eerdere ontmoetingen. “Helemaal vanuit het noorden van Nederland gekomen, goed zot”, zwansde Dieter tegen Karel.

De jongeman had 3,5 uur gereden met zijn ouders, maar ze vonden de wandeling in het Zoerselbos de moeite waard. “Bij ons is het landschap veel meer open. Wij wonen vlak bij de Waddeneilanden.”

Ria kwam ook om Boslof laten signeren. “Ik woon in Halle-Zoersel en sinds mijn pensioen ga ik veel fietsen. Het is interessant om te ontdekken wat er achter die fietspaden in het bos leeft”, vertelt ze.

Vogelbescherming Vlaanderen signaleert nog dat Dieter Coppens een van de ambassadeurs is voor de verkiezing van Vogel van het Jaar. Hij verdedigt de huiszwaluw. Stemmen kan tot 15 november op de website van Vogelbescherming Vlaanderen vzw via www.vogelbescherming.be.

Lees ook: